Het verblijf Locaties Contact Vrienden Andere initiatieven
Buurtzorghuis

Zorg op maat, persoonlijk en professioneel

Het Huis

Aan de rand van Warnsveld, in een rustige, groene omgeving, naast een kleine boomgaard, staat sinds 2013 het Buurtzorghuis Warnsveld.

Het huis is kleinschalig van opzet en heeft acht kamers. Twee kamers hiervan zijn geschikt voor verblijf met twee personen. Iedere kamer heeft een eigen badkamer. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben ieder een eigen terras. Het huis heeft een besloten binnentuin.

De zorg

De verpleegkundigen in het Buurtzorghuis Warnsveld zijn dag en nacht aanwezig. De nadruk tijdens de zorg en begeleiding ligt op het bieden van comfort op lichamelijk, geestelijk en sociaal vlak. We stemmen de zorg af op wensen, behoeftes en mogelijkheden van cliënt en naasten. Hierbij werken wij samen met de huisarts, vrijwilligers, geestelijk verzorger en andere disciplines.

U  kunt uw eigen huisarts behouden. Echter, als de afstand tot het Buurtzorghuis een bezwaar kunnen wij bemiddelen in het vinden van een nieuwe huisarts.

Opname

Om in aanmerking te komen voor opname in het Buurtzorghuis Warnsveld, is er sprake van de volgende situatie: Er is een levensverwachting van korter dan drie maanden, (vaak) door een ongeneeslijke ziekte. Thuis zijn behoort niet meer tot de mogelijkheid, omdat het wenselijk is voor de zorgvrager en/of naasten dat er dag en nacht zorg en ondersteuning is. 

Opname in het Buurtzorghuis is elke dag van de week mogelijk.

Tijdelijk verblijf

In overleg is een tijdelijke opname mogelijk. Wanneer u bijvoorbeeld door ziekte meer zorg nodig hebt dat thuis mogelijk is. Of als overbrugging na een intensieve ziekenhuisopname. Bel gerust voor meer informatie en opnamecriteria met een van de verpleegkundigen.

Bezoek

Uw familie en vrienden zijn van harte welkom om op bezoek te komen, er zijn geen bezoektijden. Naast uw eigen zit/slaapkamer kunt u in overleg gebruik maken van de woonkamer.

Indien de situatie hierom vraagt kan uw familie in het Buurtzorghuis Warnsveld overnachten en gebruik maken van de logeerkamer. Ook zijn er mogelijkheden om mee te eten. Hiervoor vragen wij een vergoeding.

De kosten

De verpleegkundige zorg in het Buurtzorghuis wordt gefinancierd vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar.

Voor het verblijf in het Buurtzorghuis wordt per nacht € 50,- in rekening gebracht. Hiervan worden huisvesting, maaltijden, schoonmaak en onderhoud bekostigd. In het geval van een hospice opname worden deze kosten mogelijk (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar.

Het Buurtzorghuis en het Coronavirus

Huisregels per 17 november 2021

 

Geachte cliënten/bezoekers,

In het Buurtzorghuis hanteren wij huisregels omtrent het Coronavirus:

 • Houd 1,5 meter afstand van ons en elkaar. Blijf bij (milde) verkoudheidsklachten thuis. 
 • Om te garanderen dat wij de zorg in de ochtend rustig kunnen uitvoeren, is bezoek welkom vanaf 11 uur. 
 • Wanneer u op bezoek komt, vragen wij u de cliënt kamer via de terrasdeuren binnen te gaan, dus door om het huis heen te lopen. Wij vragen u eerst aan te bellen bij de voordeur, dan weten we dat u op bezoek komt. Wij doen dan de terrasdeur van de kamer voor u open. 
 • We willen bezoek verzoeken op de cliënt kamer te blijven. Als u ons nodig heeft of vragen heeft, druk dan op de cliënt bel, dan komen we naar de kamer. 

Met deze huisregels hopen wij het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden.  

Bij vragen of overleg, bel gerust of spreek ons aan! 

 

Hartelijk dank voor uw medewerking, 
Verpleegkundigen Buurtzorghuis Warnsveld 
Fotogalerij

De vrijwilligers

vrijwiligers

Het team

Afbeelding1

Vrijwilligers

Vrijwilligers in het Buurtzorghuis Warnsveld zijn onmisbaar!

Per dienst zijn er twee verpleegkundigen en is er één vrijwilliger. De dienst van een vrijwilliger duurt 4 uur. De taak van de vrijwilliger is de rol van gastheer/vrouw. 

Hieronder vallen taken zoals:

 • Het verzorgen van de maaltijden voor de cliënten
 • Bezoek ontvangen
 • Het verzorgen van koffie en thee
 • Luisterend oor bieden aan of praatje maken met de cliënten
 • Rondje wandelen indien gewenst


De cliënten worden verzorgd door de verpleegkundigen, maar indien je het leuk vindt is er wel de mogelijkheid de verpleegkundige te ondersteunen in de zorg.

Functie eis:

 • Gastvrij zijn
 • Dienstbaar op kunnen stellen
 • Minimaal om de 14 dagen beschikbaar zijn, bij voorkeur iedere week
 • Aan kunnen voelen wanneer je nodig bent én wanneer je een stap terug moet doen

Wat kun je van ons verwachten?

 • Fijn en warme werksfeer
 • Een paar keer per jaar een vrijwilligersbijeenkomst, de ene keer met verdiepende thema’s, de andere keer om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen
 • Dat ieders kwaliteit tot zijn recht mag komen


Ook is er de mogelijkheid om als vrijwilliger tuin en buiten werk te doen. Hierbij gaat het om de kleinere werkzaamheden. Voor het grote tuinwerk komt een hoveniers bedrijf.

Alle cliënt kamers hebben hun eigen terras met openslaande deuren. Op ieder terras staat een vogelhuisje en hangen voederbakjes aan de ramen. De cliënten genieten vaak nog enorm van de vele vogels die hier hun maaltijd komen nuttigen. Eén van de werkzaamheden is het onderhouden van de terrassen.

Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld: De tuin sproeien bij droogte en de verzorging van de enkele bloemen in potten. Gemiddeld gezien zal het gaan om een paar uur in de week, tijdsindeling is aan de vrijwilliger zelf te bepalen.

Contact

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op. Het Buurtzorghuis is gelegen op het terrein van GGnet in Warnsveld. Voor de rijrichting volg 'Buurtzorghuis' op de borden van het GGnet.

Bel ons: 06 - 2058 5554
E-mail ons: warnsveld@buurtzorghuis.nl
Bezoekadres:
Vordenseweg 12
7231 PA
Warnsveld
Postadres:
Postbus 69
7600 AB
Almelo

Copyright © 2021 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.